Αναζήτηση Παραγωγών

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΧΑΛΙΜΟΥΡΔΑΣ & ΣΙΑ Ε.Ε. / ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Παραγωγός ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΧΑΛΙΜΟΥΡΔΑΣ & ΣΙΑ Ε.Ε.
Εδρα ΑΛΙΑΡΤΟΣ
Τηλέφωνα 2268023293, 6944868584
Fax 2268023293
E-mail info@strouthokamilos.gr
Web www.strouthokamilos.gr
Υπευθ. Επικ. ΧΑΛΙΜΟΥΡΔΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
Η φάρμα μας ιδρύθηκε το 2001 με σκοπό την εκτροφή και αναπαραγωγή στρουθοκαμήλων.

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν στην φάρμα μας 20 οικογένειες (τριάδες), 60 γεννήτορες ράτσας blue neck, τους οποίους εισάγουμε από την Πορτογαλία και με εκκόλαψη των αυγών στο εκκολαπτήριο μας παράγουμε νεοσσούς στρουθοκαμήλους.

Η φάρμα μας διαθέτει προς πώληση όλα τα προϊόντα στρουθοκαμήλου όπως νεοσσούς, ενήλικα ζώα, γεννήτορες, κρέας, αβγά, φτερά και δέρμα. Εκτός από την εκτροφή στρουθοκαμήλου, τα τελευταία χρόνια εκτρέφουμε και διαθέτουμε προς πώληση αγριογούρουνα, διάφορες ράτσες ελαφιών και πρόβατα γαλακτοπαραγωγής.

Οι υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις μας εκτείνονται σε μια έκταση 100 στρεμμάτων. Διαθέτουν τον πλέον σύγχρονο εξοπλισμό σε θέματα εκκόλαψης, εκτροφής και αναπαραγωγής των στρουθοκαμήλων αλλά και των άλλων ειδών. 


Στη φάρμα μας μπορείτε επίσης να δείτε άγρια πτηνά όπως παπαγάλους, αγριόχηνες, κύκνους, παγώνια και πολλά ακόμα.




Προϊόντα Στρουθοκάμηλου

Κρέας

Το κρέας στρουθοκαμήλου έχει μια θέση στο μενού, αφού συνδυάζει τη γεύση του κόκκινου κρέατος με 2/3 λιγότερα λιπαρά!

Κανένα κρέας δε συνδυάζει τόσο ιδανικά τη γεύση, τα θρεπτικά συστατικά και τους διαφορετικούς τρόπους μαγειρέματος, όπως της στρουθοκαμήλου.

Έχει την ίδια γεύση και εμφάνιση με το μοσχαρίσιο κρέας. Έχει την ίδια περιεκτικότητα σε σίδηρο και πρωτεΐνες, αλλά έχει λιγότερο από το μισό λίπος από το κοτόπουλο, και 2/3 λιγότερο λίπος από το μοσχαρίσιο και χοιρινό κρέας. Έχει επίσης πολύ λιγότερες θερμίδες. Είναι μία υγιεινή επιλογή που δε θυσιάζει τη γεύση!

Επίσης, λόγω των χαμηλών λιπαρών, το κρέας της στρουθοκαμήλου μαγειρεύεται σε πολύ λιγότερο χρόνο από ότι τα υπόλοιπα κρέατα.

Αβγά

Είναι το μεγαλύτερο αβγό από το μεγαλύτερο πουλί στη γη. Είναι πορώδες στην υφή του με χρώμα λευκό έως υποκίτρινο. Το μεγαθος είναι 25-30 φορές μεγαλύτερο από το αβγό της κότας, ενώ το περιεχόμενο ισοδυναμεί σε βάρος με 20 περίπου αβγά της κότας. Ζυγίζει 1,5-2 κιλά και είναι εξίσου πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά και βιταμίνες όπως το αβγό της κότας. Πρέπει να βράσει για 2 ώρες μέχρι να γίνει ‘σφιχτοβρασμένο’. Μπορεί επίσης να φτιαχτεί ομελέτα για πολλά άτομα, καθώς 1 μόνο αβγό, δίνει περίπου 12 ομελέτες! 

Έντονο ενδιαφέρον παρατηρείται τα τελευταία χρόνια σε αρκετές χώρες για τα ζωγραφισμένα αβγά στρουθοκαμήλου. Η ζήτηση αβγών αυξάνει τα τελευταία χρόνια και ιδιαίτερα το Πάσχα οι παραγγελίες είναι περισσότερες. Επίσης, σύμφωνα με μια νοτιοαφρικανική παράδοση, το κέλυφος του αβγού της στρουθοκαμήλου δεν πρέπει να πετιέται, καθώς χαρίζει αγάπη και ευτυχία σ’ αυτόν που το έχει!

Δέρμα

Το δέρμα της στρουθοκαμήλου είναι εξεζητημένο. Απαλό στο άγγιγμα, είναι ταυτόχρονα ευλύγιστο και ανθεκτικό, κάνοντάς το ιδανικό για την κατασκευή των περισσοτέρων δερμάτινων ειδών, αλλά και πιο εκλεπτυσμένων και ακριβών αντικειμένων.

Η ανθεκτικότητά του το καθιστά ιδανικό για την κατασκευή υποδημάτων (κυρίως μπότες), τσαντών, πορτοφολιών, ζωνών και ενδυμάτων. Ηγετικοί Οίκοι Μόδας όπως οι Louis Vuitton, Gucci, Cartier, Prada και άλλοι, επιλέγουν το δέρμα της στρουθοκαμήλου λόγω της ωραίας υφής και της υψηλού γούστου εμφάνισής του.

Το δέρμα στρουθοκαμήλου είναι από τα πιο ανθεκτικά στον κόσμο. Γεμάτα φυσικά έλαια, αντιστέκεται στην ξήρανση, στο σπάσιμο και στην αφυδάτωση. Το σχέδιό του το κάνει μοναδικό και το καθιστά ένα από τα ακριβότερα και περιζήτητα δέρματα του κόσμου.

Φτερά

Με αφορμή τα φτερά, ξεκίνησε η εκτροφή στρουθοκαμήλου σε όλο τον κόσμο, και έσωσε το είδος, καθώς ήταν στο χείλος της εξαφάνισης!

Οι στρουθοκάμηλοι παράγουν υπέροχα φτερά σε όλη τη διάρκεια της ωριμότητάς τους. Χρησιμοποιούνται στη μόδα, σε αποκριάτικες στολές και σε διάφορα χρηστικά αντικείμενα.



Προσφορά Προιόντων

  ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΠΡΟΪΟΝ ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ ΝΟΜΟΣ ΤΙΜΗ ΠΟΣΟΤΗΤΑ
23/05/2012 ΑΒΓΑ ΣΤΡΟΥΘΟΚΑΜΗΛΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΧΑΛΙΜΟΥΡΔΑΣ & ΣΙΑ Ε.Ε. ΒΟΙΩΤΙΑΣ 20.00€ 50 Τεμ.
Δημοσίευση: 23/05/2012
Προϊόν: ΑΒΓΑ ΣΤΡΟΥΘΟΚΑΜΗΛΟΥ
Χαρακτηριστικά:
Νομός: ΒΟΙΩΤΙΑΣ
Περιγραφή Επιχείρησης: Αβγά στρουθοκάμηλου.
info

x