Ποιοί είμαστε

...Θα θέλαμε να είμαστε μια ομάδα αγροτών, να καλλιεργούμε μήλα, ελιές, δυόσμο, σταφύλια, ό,τι παράγει εν ολίγοις τούτος ο τόπος. Να ζούμε απλά κοντά στη φύση και να γνωρίζουμε τα πάντα για την ελληνική γη από πρώτο χέρι. Δεν είμαστε όμως...


Για την ιστορία…

Στις αρχές του 2010, καταλάβαμε ότι η κατάσταση στην Ελλάδα είχε αλλάξει. Η χώρα βρισκόταν επίσημα πλέον σε οικονομικό αδιέξοδο και εμείς με τη σειρά μας έπρεπε να αναζητήσουμε εναλλακτικούς προσανατολισμούς, να πάρουμε θέση σαν Έλληνες και με κάποιον τρόπο να αντιδράσουμε.

Συζητήσαμε το θέμα με σημαντικά άτομα κυρίως του ελληνικού επιχειρηματικού κύκλου. Οι απόψεις ποικίλες και ενδιαφέρουσες. Σε μια από τις συζητήσεις αυτές, ο Δ/νων Σύμβουλος μεγάλης ελληνικής αλυσίδας super market, αναφέρθηκε στο γεγονός ότι η πλειοψηφία των Ελλήνων παραγωγών βρίσκεται στην αφάνεια και μεσολαβούν αρκετοί φορείς μέχρις ότου φτάσουν τα προϊόντα τους στην ευρεία κατανάλωση. Το αποτέλεσμα; Οι τιμές των ελληνικών προϊόντων να μην είναι πλέον ανταγωνιστικές έναντι των εισαγόμενων...

Αυτό ήταν, η ιδέα του agrodata.gr είχε μόλις γεννηθεί!

Τί είναι το agrodata.gr;

Το agrodata.gr είναι ένας ηλεκτρονικός κατάλογος καταγραφής και προβολής των αγροτικών προϊόντων που παράγει ο τόπος μας, ένας κατάλογος που ασχολείται αποκλειστικά με τους Έλληνες παραγωγούς.

Το agrodata.gr φέρνει σε επαφή τις ελληνικές αγροτικές παραγωγικές μονάδες, οικοτεχνίες, συνεταιρισμούς και βιοτεχνίες, με τους ενδιαφερόμενους επαγγελματίες ή/και καταναλωτές που αναζητούν στο διαδίκτυο αγροτικά προϊόντα διατροφής και συναφείς υπηρεσίες, με σκοπό να μηδενίσει το κόστος διαμεσολάβησης και να συμβάλλει αποτελεσματικά στην αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης. Παράλληλα, αναδεικνύει την αγνότητα, την άριστη ποιότητα και τον παραδοσιακό χαρακτήρα των προϊόντων του τόπου μας και στηρίζει με σεβασμό την ελληνική προσπάθεια και επιχειρηματικότητα.

Μέχρι σήμερα (05/05/2012), στο agrodata.gr έχουμε αισίως καταγράψει 6.443 παραγωγούς, 3.588 αγροτικά είδη, περισσότερα από 22.587 προϊόντα... και συνεχίζουμε! Στόχος μας για την πορεία, είναι το σύνθημα μας: «ό,τι τρώγεται, ό,τι πίνεται και είναι ελληνικό, βρίσκεται εδώ!»

Περιηγηθείτε στις σελίδες του agrodata.gr, ενημερωθείτε, προβάλετε και τη δική σας επιχείρηση και κυρίως, ανακαλύψτε τα προϊόντα - χρυσάφι της ελληνικής γης και επιλέξτε τα!

Καλή περιήγηση!
Η ομάδα του agrodata.gr

info

x